Göteborg.

Nu drar vi alldeles strax iväg till Göteborg ihop med Micael och Heidi. Vi har spelat Kebäle så mycket nu att vi har fått ihop till en weekend på hotell samt krogshow med Orup & Lena. På söndag är jag tillbaka medan Tomas fortsätter till Ungern med facket.
Jag ska försöka uppdatera mobilbloggen med lite bilder på vad vi hittar på i helgen.
Och så är det ju Pärtans födelsedag på söndag. Jag kommer hem lagom till födelsedagskalaset, men grattis i förskott!

Annorlunda.

Det är något som har varit väldigt konstigt denna veckan. Först kom jag inte på vad det var, men igår slog det mig: Tomas har inte spelat "Age of Empires" på hela veckan!
Förklaringen är att han fått ont i handen av allt spelande - stackarn! Han spelade väl så mycket i helgen när jag var borta att det blev för mycket för lilla handsingen. Fast det är nog lite bättre idag, för han har suttit en liten stund, kanske 20 minuter eller så.

Förkyld.

Idag har jag snörvlat så mycket att näsan svider och är helt röd av allt torkande. Usch, det är verkligen inte roligt att vara så här snuvig.
För att trösta mig hade min snälla man köpt en skvallertidning och choklad med sig hem efter träningen, han är så himla gullig! Så istället för att träna idag har jag ätit choklad, känns ju jättenyttigt... Hoppas att jag kan ta igen det imorgon.

Måndag hela veckan.

Ibland känns det som om veckan bara innehåller måndagar. De kommer ju så ofta!
Nåja, det har ju varit helg också och den tillbringade jag hos lillasyster i Göteborg. Vi hade en lugn och skön helg med mycket mat och mys (dock inget godis!!). Särskilt mycket mat blev det i lördags när vi åt brunch på Hotell Liseberg Heden. Snacka om att vi hade äckelkänslor efteråt. Vi var tvungna att lägga oss ner en stund i sofforna på Cajjos jobb, som vi besökte efteråt . Innan brunchen var vi dock nyttiga och var ute på en joggingtur i ett spår med de värsta backar jag någonsin sprungit i. Jag hade sån träningsvärk igår!! Idag är det lyckligtvis bättre så det är väldigt tänkbart att det blir träning eller jogging imorgon. Hädanefter kommer det vara en baggis att ta sig runt vårt elljusspår härintill.

Och så har jag äntligen fått klart för mig vad BWO sjunger i sin låt "Lay your love on me".
Ni vet "we can dance all night with the _ _ _ _ _ _ "  
Cajjo och jag googlade och hittade det: bourgeoisie = medelklass. Löjligt att använda såna ord, men å andra sidan tycker jag att hela BWO är ganska löjliga.
Så det så!

Duktig.

Idag tycker jag att jag har varit ganska duktig. Direkt efter jobbet var jag ute en sväng med Bond som var ensam hemma. Sedan var det Hälsolyftet (det är så skönt att äntligen vara igång med träningen igen) och resten av kvällen har jag ägnat åt matlagning. Just nu står det en stoor kålpudding i ugnen, det är ju så gott!! Det bästa är att jag gör nästan lika god kålpudding som mamma, inte illa. Annars är det svårt att få maten att smaka lika bra som mammas. Särskilt köttbullar och pannbiffar! Jag fattar inte vad jag gör för fel. Det är ju jättesvårt att få exempelvis köttbullarna färdigstekta inuti utan att bränna dem på utsidan. Och formen ska vi bara inte prata om. Men man kanske lär sig med åren?

Tisdag idag, känns ganska bra. Nu börjar man se slutet på veckan. Jag ska åka till Cajjo i helgen och det ser jag fram emot. Vi har inga direkta planer än så länge, men mysigt kommer vi alldeles säkert att ha. Jag längtar!

Müsli.

Det är ju typiskt när man kommit igång och blogga lite oftare att det inte går att skriva nånting i bloggen på flera dar... pga "plattformsbyte"...tsssss.

Jag har precis gjort hemgjord müsli som är så himla god att jag längtar nästan till varje gång jag ska äta den (dvs frukost och kvällsmat). Tänkte dela med mig av receptet:

Ingredienser:
1 dl hackad mandel
2 dl solrosfrön
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
3/4 dl fruktsocker
4 msk rapsolja
2 dl vatten
2 dl russin

Blanda samman alla fasta ingredienser förutom russinen på en långpanna. Ringla vatnnet blandat med oljan ovanpå och blanda noga. Torka i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter. Rör om ca var 10:e minut. Blanda i russinen när müslin har svalnat.

1 dl av müslin på en tallrik lättfil - mmmmm... Prova vettja!