Gisledagar coming up.

Till helgen är det dags för årets Gisledagar - en tradition som man inte får missa. Vädret ska bli kanon så det ökar ju feststämningen rejält. Ska man vara riktigt ärlig är själva Gisledagarna i sig inget att ha. Det som brukar vara roligast är förfesterna och det ska det bli två av i helgen.
Kanske läge för lite mobilbloggande i helgen?

Robbie.

Köpte en skiva till Tomas idag. Robbie Williams "Greatest Hits". Fast egentligen var det lika mycket till mig, men det är roligare att ge bort något än att köpa till sig själv. Robbie är nog det närmaste "idol" jag har. Fast idol är väl att ta i, men han är en riktigt bra artist. Om han någon gång kommer till Sverige igen SKA jag bara åka och se honom.
Skivan kommer att komma väl till pass på vår bilsemester som vi planerar i sommar. Vi har bokat en lägenhet i Nice och det är ju en bit ner dit så det går minsann åt lite bra musik på vägen. En självklar bilreseskiva är annars Manic Street Preachers "This is my truth, tell me yours". Jag bara älskar den skivan! Perfekt att sitta i en bil tillsammans med den man trivs bäst med i hela världen, på väg mot nya äventyr och ha den musiken i cd-spelaren - nu längtar jag verkligen till semestern :)

Va!? Redan torsdag igen?

Vart tar tiden vägen egentligen? Tyckte att det var alldeles nyss jag uppdaterade bloggen, men det har redan gått en hel vecka... otroligt!

Imorgon åker vi till Åmål för att gå på vår gudfars begravning. Det kommer säkert att bli tufft och det är inget jag längtar efter direkt. Det blir den första begravningen efter Pappas och ganska nära inpå i tiden. Jag hoppas att det kommer att gå bra, men vet samtidigt att det kommer att bli en jobbig dag. Tur att jag har mycket pappersnäsdukar med mig. Oundvikligen kommer man ju att tänka mycket på Pappas begravning och på Pappa överhuvudtaget. Inte för att det är jobbigt att tänka på honom, men saknaden är fortfarande jättestor och gör sig extra påmind vid sådana här tillfällen. En liten tröst är i alla fall att Kent och Pappa nu kommer att träffas igen.
Tio över nio går skjutsen i morgon så det blir faktiskt lite sovmorgon för mig. Det kan ju vara ganska skönt när man har en lång bilresa framför sig.

Ikväll gäller det för Charlotte Perrelli, heja, heja!

Skallebank.

Idag har det varit en jobbig dag.
I morse gav jag mig av tidigare till jobbet för jag skulle vara på en skola i grannkommunen och "föreläsa" för några åttondeklassare på en temadag om arbetslivet. Det kändes som ganska bortkastad tid, eleverna verkade inte alls intresserade av att prata jobb och utbildning. Nåja, kanske bättre respons på nästa skola tänkte jag och gav mig av till nästa ställe. Men där var det etter värre. Stökiga, pratiga, ointresserade. Egentligen är det ju inte elevernas fel utan anordnarna av temadagen. Jag ser ingen anledning att ha det i åttonde klass, utan hellre på vårterminen i nian då de ska välja till gymnasiet. Men vad vet jag, jag är ju inte pedagog...

Efter mina två föreläsningar stannade jag till på kontoret i Gnosjö för lite tid vid datorn. Eftermiddagen tillbringade jag i Värnamo där vi satt i långt möte. Lagom seg i skallen höll jag på att somna på vägen hem i bilen och sen dess har jag huvudvärk. Förmodligen trötthetshuvudvärk som är borta i morgon.

Och i morgon är det fredag!!! Härligt härligt! Det bästa är att vi inte har några planer utan ska förhoppningsvis ha en lugn hemmakväll. Det är ganska länge sen vi inte hade något speciellt inplanerat på en hel helg, så det ska verkligen bli skönt.

Snart läggdags, natti!

Sommartider.

Grillen har gått varm i helgen.
Igår var mamma här på grillmiddag. Lagom till rabarberpajen kom Cilla och Tomo och vi hade en trevlig sommarkväll på altanen, lite invigning faktiskt.
Idag har mitt eget lilla golfproffs spelat golftävling. Han vann dock inte i år, men han är bäst ändå.
Jag stod för middagen idag, surprise att det blev grillat igen. Men man får ju passa på, för nu börjar molnen komma. Det sägs att det ska bli lite sämre väder nu framöver. Men jag är inte så ledsen över det, jag tycker faktiskt att det ska bli rätt skönt med lite mer "normal" temperatur. Fast man vågar knappt säga att man tycker det, för då tror alla att man är knäpp.
I övrigt har helgen bjudit på en cykeltur med picknick (igår), samt öl- och whiskyprovning (i fredags), med andra ord, en helt okej helg.

Och så har jag börjat nedräkningen - 10 veckor kvar till semestern!